Till övergripande innehåll för webbplatsen

Karnov Group går tungt inn i Spania og Frankrike

   

Karnov Group går tungt inn i Spania og Frankrike

Torsdag morgen kunne Karnov Group, morsselskapet til Karnov Group Norway, annonsere at de har lagt inn et bindende bud på de juridiske rettstjenestene til Wolters Kluwers i Frankrike og Spania og Thomson Reuters Corporations i Spania. Den samlede oppkjøpssummen ligger på i overkant av 1,6 milliarder kroner.

Karnov Group går dermed fra å være den ledende aktøren på det nordiske markedet, til å bli en ledende europeisk aktør med en tung tilstedeværelse i Frankrike og Spania. De rundt 350 norske juridiske spesialistene som skriver for Karnov blir samtidig en del av et internasjonalt kollegium fra Sverige, Danmark, Spania og Frankrike.

pontus

- Vi har gode erfaringer med oppkjøp og ekspansjoner, blant annet gjennom Norsteds Juridik i 2018 og vår inntreden i Norge , og er trygge på å vokse inn i nye geografiske markeder. Gjennom det planlagte oppkjøpet skal vi benytte det beste fra Wolters Kluwer og Thomas Reuters virksomheter i Frankrike og Spania og kombinere det med Karnovs erfaring for å skape et sterkt tilbud. Gjennom den planlagte transaksjonen skal Karnov ta steget fra å være en ledende aktør i Norden til å bli en europeisk aktør med forutsetninger for videre vekst og verdiskaping for våre kunder og aksjonærer, sier Pontus Bodelsson, konserndirektør i Karnov Group.

Avtalen ventes fullført i løpet av 2022, forutsatt at den blir godkjent av spanske konkurransemyndigheter.

Offisiell børsmelding fra Karnov Group 9.desember:
https://www.karnovgroup.com/sv/karnov-har-lamnat-ett-bindande-bud-for-att-forvarva-avknoppade-verksamheter-inom-juridisk-information-fran-thomson-reuters-i-spanien-samt-wolters-kluwer-i-spanien-och-frankrike/