Till övergripande innehåll för webbplatsen

Norske studenter kaster seg over Karnov

   

Over 13.000 studenter benytter seg av Karnov Lovkommentarer. Både ferske og mer drevne studenter har god nytte av tjenesten i en travel studiehverdag. Studenter over hele landet og universitets- og høyskoleansatte lar seg begeistre av lovkommentarene.

På under ett år har Karnov Lovkommentarer rukket å bli et fast og uunnværlig arbeidsverktøy for norske studenter. Over 13.000 unike studentbrukere har benyttet seg av verktøyet. Den totale studentbruken har resultert i over 1,2 millioner visninger eller oppslag av kommentarene.

Sonja-Frankal1

– Karnov er knall! Å ha lovkommentarene tilgjengelige direkte inne i Lovdata forenkler lesingen betydelig - man får god oversikt over fagene tidlig i leseprosessen. Karnov Lovkommentarer hjelper til med å komme videre i problemstillinger, da det er mye enklere å finne frem til relevante rettskilder, sier Sonja Frankal.

Hun er femteårsstudent i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen og er én av mange studenter som har blitt avhengig av Karnov. 

– Et av mine favorittfag er strafferett, noe jeg tror delvis skyldes at jeg tidlig fikk god oversikt over lovverket og rettskildene på området takket være Karnov. Det er ekstra godt å vite at forfatterne bak kommentarene er fra ulike steder, fordelt mellom akademika, det private næringsliv og fra offentlig sektor; det gjør at kommentarene fremstår balanserte og troverdige-

 

Gir oversikt og forståelse

Herman Bruserud er førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. I tillegg til å være styreleder i Lovdata har Bruserud også bidratt som forfatter hos Karnov. Han ser stor verdi i at studentene benytter seg av lovkommentarer når de studerer.

– Enkelte rettsområder er mer lovbaserte enn andre. I de fagene som er gjennomregulerte er det helt essensielt for studentene å orientere seg i lovsstoffet slik det står. Karnov Lovkommentarer kan fungere som et kompass og bidra til å gi studentene bedre oversikt, sier Bruserud.

Og legger til: 

– Du skal heller ikke undervurdere at studentene har tilgang til Karnov Lovkommentarer i et verktøy de allerede kjenner. Studenter blir godt kjent i Lovdata-universet etter kort tid på studiet, og med lovkommentarene innlemmet kan de enkelt navigere mellom de ulike rettskildene slik at brukeropplevelsen blir best mulig.

 Hans-Petter-Nygaard-1Administrerende direktør i Karnov, Hans-Petter Nygård, gleder seg over den store studentbruken.

– Tallenes tale er klar: Norske studenter kaster seg over Karnov. Det er gledelig å se at fremtidens jurister benytter seg av våre tjenester i så stor grad. Vi skal fortsette å levere markedets beste og mest oppdaterte lovkommentarer gratis til alle landets studenter, avslutter Nygård.