Det juridiske forlaget Karnov ansetter den erfarne teknologisjefen Gøran Hansen som selskapets nye CTO. Hansen har omfattende utvikler- og ledererfaring fra en rekke bransjer. Nå skal han videreutvikle morgendagens juridiske teknologiløsninger for norske jurister.

Karnov, landets eneste rendyrkede juridiske forlag, rigger for videre vekst med nyansettelsen av Gøran Hansen som teknologidirektør. Finnmarkingen kommer fra tilsvarende stilling i «deep-tech»-selskapet Dolittle og har erfaring fra hele teknologiaksen fra blant annet Amedia, Equinor og Capgemini. Han tiltrer sin nye stilling i Karnov i 1. januar 2023. 

– Karnov er utfordreren som allerede er en suksesshistorie. Jeg har stor sans for posisjonen de har tatt i markedet – med tilhørende ambisiøse vekstplaner. Nå ser jeg frem til å videreutvikle et fantastisk godt produkt, samt skape en spennende arbeidsplass for enda flere teknologer og produktutviklere, sier Gøran Hansen. 

Hansen vil ha gode forutsetninger for å håndtere Karnovs nærmere 30 000 brukere, da han var med på å forvalte det populære mobilspillet Wordfeud. Tidligere jobbet han også for Sticos – et selskap som jobber med å gjøre det enklere å tolke kompliserte regelverk for økonomer og regnskapsførere. Nå skal han jobbe for det samme i den juridiske bransjen. 

– Jeg er mektig imponert over produktet Karnov har skapt på kort tid. Teknologivalgene bak løsningen er innovative og velfungerende, og gjenspeiles i den varme mottagelsen i markedet. Det blir spennende å få videreutvikle morgendagens arbeidsverktøy for norske jurister, sier Hansen.

I fjor utviklet Karnov den teknologiske nyvinningen deterministiske noter, også kjent som historiske noter. Innovasjonen gjorde det mulig for jurister å henvise til digitale noter for første gang. Dette gjør det trygt å henvise til digitale lovkommentarer, og domstolene har allerede henvist i en rekke domsbeslutninger siste året.

– Karnov leverer markedets mest fremtidsrettede og moderne rettskildetjeneste. Hansen overtar etter dyktige Markus Foss, som har gjort en veldig solid jobb siden oppstarten. Der er vi også svært fornøyde med å kunne fortsette samarbeidet med Markus og hans selskap Kodr AS i året som kommer. Med Gøran på laget rigger vi oss for videre vekst og kunder. Slik sikrer vi at norske jurister fortsetter å ta bedre beslutninger raskere, sier Hans-Petter Nygaard, administrerende direktør i Karnov Group Norway. 

Del

Karnov rigges for videre vekst med ny teknologidirektør