Till övergripande innehåll för webbplatsen

Karnov inngår samarbeid med kjent TikTok-profil

   

Jussnakk, landets kanskje mest populære jusskonto på TikTok, har raskt vunnet en stor følgerskare ved å formidle løsninger på kompliserte juridiske problemstillinger på en enkel og underholdende måte. Nå har Karnov inngått et samarbeid med Malin Garnes, jusstudenten bak den populære kontoen.

– Vi har lenge vært nysgjerrige på TikTok, og etter en vurdering kom vi fram til at vi ønsket å fortelle om Karnov gjennom gode ambassadører som Malin. I tillegg til å være kreativ og pedagogisk i sine videoer så formidler hun juss på en god og lettfattelig måte, sier Hans-Petter Nygård, administrerende direktør i Karnov.
 
Det er litt over ett år siden Garnes startet Jussnakk på TikTok og Instagram. Siden den gang har bergenseren opparbeidet seg omtrent hundre tusen følgere, en million likerklikk og flerfoldige millioner visninger.
 
– Tallene er imponerende, og kanalen gir oss en unik mulighet til å nå ut til et bredere publikum med både den juridiske litteraturen vår og verktøyene våre. Eksempelvis ønsker vi å formidle at Karnov er gratis for alle studenter med juss i studieløpet. Sluttresultatet levde opp til forventningene og ble skikkelig bra, sier Nygård.
 
For Garnes var det et enkelt valg å takke ja til et samarbeid med det juridiske forlaget. I jusstudiene ved Universitetet i Bergen har hun stor nytte av Karnovs digitale lovkommentarer og litteratur.
 
– Karnov er en viktig samarbeidspartner for Jussnakk. Jeg elsker lovkommentarene og bruker dem hver eneste dag. Siden jeg har så god kjennskap til Karnov, var det enkelt å takke ja og enkelt å skape innhold om tjenestene, sier Malin Garnes.