Rolf Riisnæs, dr. juris, er partner i Wikborg Rein Advokatfirma AS, der han er tilknyttet firmaets fagområde for teknologi og digitalisering og fagområdet offentlige anskaffelser. Riisnæs har lang erfaring med IT-rettslige problemstillinger, og arbeider særlig med IT-kontrakter, teknologi- og IT-anskaffelser, personvern og informasjonssikkerhet, e-ID og elektroniske signaturer, samt e-forvaltning/elektronisk samhandling og datadeling. Riisnæs bistår bl.a. ved komplekse IT-anskaffelser, herunder med strategisk anskaffelsesrettslig rådgivning, kontraktsrett, forhandlinger og kontraktsoppfølging, samt innen spesialområder som personvern, informasjonssikkerhet og eForvaltning. Riisnæs har gjennom mange år bistått ansvarlig direktorat i deres arbeid med Statens standardavtaler for IT-anskaffelser (SSA).

Riisnæs tok den juridiske doktorgrad på sin avhandling om digitale sertifikater og sertifikattjenester (tjenester brukt bl.a. for e-ID og elektronisk signatur mv). Han har vært involvert i en rekke prosjekter knyttet til PKI, elektroniske signaturer, e-forvaltning og regelverksutvikling på digitaliseringsområdet.

Riisnæs er topprangert i Chambers and Partners (Band 1) og Legal 500 (Leading Individuals) innenfor området TMT/Information Technology og er utpekt blant Thought Leaders – Data Security av Who's Who Legal.